Софиянец уби бившата си за бижута, спасиха го от самоубийство

DenNews.bg
23.03.2012
размер на текста:

64-годишен софиянец е убил бившата си съпруга, откраднал бижутата й и ги предал в заложни къщи. Убиецът е разкрит светкавично от полицията и е спасен от самоубийство, с което заплашвал при ареста.
Безжизненото тяло на жертвата е открито от дъщеря я около 21 часа снощи в жк „Надежда”.
Веднага на място били изпратени дежурна оперативна група и криминалисти от сектор „Престъпления против личността” в столичната дирекция, действията на екипа били ръководени от дежурния районен прокурор.
По време на огледа били установени следи от насилие. Пред служителите дъщерята на жертвата разказала, че вчера сутринта тръгнала за работа и оставила у дома майка си и баща си, които били разведени. Около обяд позвънила на домашния телефон, но майка й не отговорила, а мобилният й бил изключен. Прибирайки се, заедно с приятеля си, установила, че входната врата е заключена, а когато двамата влезли в жилището, забелязали липсата на ключове, бижута и други вещи. Притеснени започнали да търсят майка и след като открили тялото, звъннали веднага на тел. 112
Криминалистите започнали незабавно работа по случая. Предположили, че най-вероятният извършител на деянието е бившият съпруг и започнали действия по неговото издирване. Почти веднага служителите на СДВР и Второ РУП се насочили към жилище на бул. „Мария Луиза”, където би могъл да се укрива. Районът бил блокиран от полицаи, а екип от криминалисти предприел проверка на адреса. Когато полицаите позвънили на вратата и се представили, Д.И. отказал да отвори и заявил, че ще се самоубие. Служителите реагирали светкавично и го убедили да отключи. Когато влезли вътре, мъжът предупредил, че ако се приближат към него, ще посегне на живота си с нож. В продължение на десет минути полицаите преговаряли и накрая го убедили да се откаже от намеренията си и да хвърлил ножа далеч от себе си.
Пред разследващият екип задържаният направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Установени са и заложните къщи, където Д.И. заложил откраднатите от апартамента вещи. Той има множество регистрации за различни криминални прояви – за притежание за акцизни стоки без бандерол, длъжностно присвояване, кражби, нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от столичната полиция.
Разследващият екип продължава работата по случая. Образувано е досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети