Парламентът одобри новите министри на Бойко

DenNews.bg
21.03.2012
размер на текста:

Деян Добрев и Десислава Атанасова Снимка: PIA

Както и се очакваше парламентът днес одобри персонални промени в състава на правителството след оставките на Стефан Константинов и Трайчо Трайков.
119 депутати подкрепиха избора на досегашният шеф на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова за нов здравен министър. Същият брой народни избраници гласуваха и „за” нов министър на икономиката, енергетиката и туризма да стане досегашният заместник на Трайков Делян Добрев.
Въпреки сигурното мнозинство на ГЕРБ, гласуването не мина по мед и масло. Независимият народен представител Георги Терзийски поиска прегласуване на кандидатурата на Атанасова, като се оплака, че е бил блъснат от свой колега и не е успял да отрази вота си.
Изборът на Добрев също беше прегласуван, като този път по искане на народния представител от БСП Петър Димитров.
Премиерът Бойко Борисов не присъства в парламента днес, тъй като заедно с министрите си е на изнесено заседание на правителството в Кюстендил.
Там още едно предположение стана факт. Първата и единствена до момента жена премиер на България Ренета Инджова бе назначена за директор на Националния статистически институт, след като досегашният директор Мариана Коцева стана специален съветник в Генерална дирекция „Евростат”.
Инджова, бе премиер от октомври 1994 до януари 1995 г.
С друго решение правителството освободи по негова молба заместник-председателя на Държавната агенция „Национална сигурност” Иван Драшков.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети