7 лв. става билета по линията Дупница-София

dennews.bg
20.03.2012
размер на текста:

 С 1 лев да бъдат повишени цените на автобусните билети от Дупница за София и от 6 а станат 7 лв. е поискало ръководството на фирма „Юнион Ивкони”. Кметът Методи Чимев обясни, че комисията по транспорт вече е сезирана за това искане и предстои да се произнесе одобрява ли го или не. При положение, че при сключването на договора за тази линия е залегнало условието при повишаване на цените на горивата фирмите да имат право до 20% поскъпване на билетите, това означава, че цената на тези от Дупница до София със сигурност ще бъде одобрена. Кметът заяви, че е била вече направена справка с цените на билетите на външни фирми, пътуващи по Е-79 в посока от София към Дупница, и те били същите като на „Юнион Ивкони”.
Преди година фирма Юнион Ивкони вдигна цената от 5 на 6 лв., а тогавашния кмет Атанас Янев заяви, че не е бил информиран за това повишение. Той обеща да бъде извършена и проверка по случая, но така и не стана ясно имало ли е писмо до общината с искане за новите цени, или не.
Още една транспортна фирма е поискала вдигане на цените на билетите, този път по линията Дупница- Бобов дол. Това е „Мегатранс”, която настоява да бъде одобрено искането й от 2 лв. цената да стане 2,20 лв. Като мотив превозвичът е посочил цените на конкурентната фирма Даци-Р, които возят на новата цена от 2,20 лв.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети