Дянков с ултиматум за Гoрубсо: Заплати до петък или данъчна ревизия

DenNews.bg
20.03.2012
размер на текста:

Ако заплатите на миньорите и служителите на Горубсо-Мадаян не бъдат изплатени до петък в предприятието ще започне пълна данъчна ревизия. С този ултиматум излезе финансовият министър Симеон Дянков. В исканията му освен заплатите е записано, че трябва да бъдат платени осигуровките и задълженията към Националния осигурителен институт, информира news.bg.
По-рано днес собственикът на Горубсо-Мадан Валентин Захариев заяви, че на съвещание на ръководството на фирмата е намерено решение и заплатите ще бъдат изплатени.
Според Захариев лошото финансово-икономическо състояние на Горубсо-Мадан и ОЦК-Кърджали е причина за забавянето на заплатите на миньорите, обясни той в предаването „Тази сутрин” по bTV.
„Бих се почувствал виновен, ако дружествата са на печалба и не сме изплатили заплатите,” заяви Захариев и добави, че те са на загуба и няма откъде да се вземат средства заради неизпълнението на плана и тежкото състояние на предприятията.
По думите му миньорите не са получавали пари само за два месеца - декември и януари. „Няма такава мистика, че заплатите не са плащани от шест-седем месеца,” заяви той. Работниците обаче твърдят, че не са вземали пълни възнаграждения за четири месеца, а за други са се разписвали срещу 60% от сумите.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети