Община Дупница ще подпомага с по 1 500 лв. двойки за ин витро

DenNews.bg
02.03.2012
размер на текста:

1 500 лв. авансово ще отпуска община Дупница на двойки за процедури ин витро. Това се предвижда в проект за Правилник за авансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала с репродуктивни проблеми. Одобрените за финансиране двойки или семейства ще получават авансово гласуваната от Общинския съвет сума след подписване на запис на заповед. След приключване на процедурите двойките отчитат направените разходи пред комисия с фактура и медицинската документация, съдържаша пълното описание и стойност на извършените дейности и използваните лекарствени продукти, издадена от съответната болница.
Проектът е внесен под формата на докладна от кмета Методи Чимев и предстои да бъде гласуван и приет на следващата сесия на местния парламент.
Отпускането на средствата ще става след подаване на заявления на процедурите, които са предвидени в правилника. Те ще се разглеждат от комисия, която ще се състои от 9 членове. Тя ще разглежда, одобрява исканията и ще изготвя предложения до Общинския съвет за авансовото подпомагане на двойките. В работата на комисията ще участват и вещи лица-медицински специалисти с призната специалност „акушерство и гинекология” и по възможност с допълнителна квалификация или опит в областта на астистираната репродукция или стерилитета.
Членовете на комисията нямат право да разгласяват информация за двойките, чиято конфиденциалност е гарантирана.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети