Кацарски остава в ареста, оставил следи по винкела убил Даниела

DenNews.bg
19.03.2012
размер на текста:

Евгени Кацарски излиза от съдебната зала.

Обвиненият в убийството на бившата си съпруга Даниела Евгени Кацарски от Дупница остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”, реши преди минути Окръжен съд-Кюстендил.
На заседанието днес стана ясно, че по винкела, с който Даниела беше убита в нощта срещу 29 февруари има ДНК-следи от нея, но по-важното-в другия край на желязото има следи от Евгени Кацарски.
Оръжието на убийството е било намерено още в нощта на убийството захвърлено в контейнер на около 200 метра от блока в жк „Дупница”, в който живееше и беше нападната Даниела. Както dennews.bg научи, винкелът е намерен от полицейско куче, прихванало следите, въпреки силния сняг, който валеше в нощта на престъплението. Чантата на убитата жена пък е била намерена в друг контейнер.
На заседанието днес стана ясно още, че има значителни противоречия между показанията на родителите на Кацарски и самия него.
Защитата на Кацарски поиска той да бъде освободен с по-лека мярка, тъй като нямало данни той да опита да се укрие. Адвокатите му оспориха веществените доказателства по делото, тъй като те не били описани преди да бъдат изпратени за анализ в Института по криминалистика и криминология. Съдът обаче прие, че исканията на защитата са неоснователни.
Като мотив за престъплението прокуратурата посочи развода между двамата, станал факт в деня на убийството на Даниела, както и имотната облага, която Кацарски е щял да получи, тъй като решението на съда влиза в сила до 30 дни. Освен това бе посочено, че двамата са били в изключително изострени отношения.
Евгени Кацарски беше привлечен за обвиняем през уикенда. До момента на ареста му прокуратурата не разкриваше никакви данни за хода на разследването.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети