Отец Иван от Нови Хан прави нов приют върху земя на ГУСВ

DenNews.bg
19.03.2012
размер на текста:

Отец Иван получи още един терен, на който ще може да бъде разположен приют за хора в нужда. Имотът е с площ от 80 декара и се намира в село Бузяковци, община Ихтиман, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
По думите на свещеника там ще бъдат настанени възрастни хора, а децата ще могат да ходят там през лятото на лагер за 15-20 дни. Теренът е заграден и охраняем, може да се развива стопанство и животновъдство, каза отец Иван, цитиран от dnevnik.bg.
Теренът е бил собственост на Главно управление "Строителство и възстановяване" и вече е прехвърлен на администрацията на Софийска област. Върху него има 22 сгради, които по думите на областния управител Красимир Живков са в добро състояние. В момента се прави геодезическо заснемане на терена, за да бъдат нанесени всички имоти в скицата, която ще бъде изготвена.
Отец Иван съобщи, че сега в домовете, които управлява, живеят общо 160 души – в селата Якимово (област Монтана) и Нови хан (Софийска област). 70 от тях са деца, трима младежи учат в Пирдоп, а двама – в Семинарията.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира национална дарителска кампания за изграждане на дом за децата от Нови хан. Събарянето на сега съществуващия приют бе спряно, но и отец Иван и министерството се стремят към построяването на нови сгради, които да поемат децата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети