Убийството на Даниела от Дупница е поръчково, твърдят специалисти

DenNews.bg
15.03.2012
размер на текста:

Убийството на Даниела Кацарска от Дупница е поръчково. Това твърдят специалисти, работещи по случая. Фактът, че все още кринималистите от Дупница и Кюстендил се затрудняват да открият кой е извършителят говори за това, че убийството е било подготвяно и обмисляно в детайли дълго време. Жертвата е била следена и действията на физическите й убийци в нощта на нападението на 28-и февруари са били строго премерени.
За целта явно е платена и доста солидна сума на извършителя или извършителите, тъй като все още не могат да бъдат открити никакви следи, които да доведат до тях разследващите случая. Единствено винкелът, с който Даниела Кацарска е била ударена 2 пъти последователно в главата, може да доведе до някакви следи. Но дори и това ще бъде трудно, тъй като според свидетелски показания, по време на убийството е бил забелязан около блок № 8 в жк Дупница мъж с ръкавици, който тичал. Дори и синините по ръцете на жертвата не може да се установи от кой са нанесени, тъй като има вероятност те да са образувани, докато е била вдигната, за да бъде поставена на носилка в линейката.
Първоначалната версия на полицията бе, че Даниела Кацарска е била нападната от наркоман с цел грабеж, но факт е, че от чантатна й не са липсвали никакви пари.

Все още по случая работят експертите от Националния институт по криминология и криминалистика, а патолозите в кюстендилската болница, които извършиха аутопсията, трябва да представят своята експертиза до края на месеца.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети