Съкратиха чистачките в кметства в Дупница, селските управници не са съгласни да хващат метлите

DenNews.bg
15.03.2012
размер на текста:

Кметовете на села в община Дупница са недоволни, след като от вчера чистачките им бяха съкратени. Преди месец градоначалникът на Дупница Методи Чимев обяви, че предстоят въпросните съкращения, като се мотовира с факта, че се плащат излишни пари от бюджета за заплати на хора, които реално имат задача да чистят най-много едно или две помещения в кметствата. С тази задача трябвало да се заемат самите кметове и техните секретарки. Не са на това мнение обаче управниците, които се чувстват обидени от факта, че едва ли не те трябва да хващат метлата и да си чистят сами канцелариите.
Според кмета на село Бистрица Васил Бански проблемът е не само в чистенето на канцелариите, но и в разнасянето на писма по къщите, изпращани от съда, прокуратурата и общината. Той обясни, че дори и секретарката му да се заеме с тази задача, каквито са препоръките на кмета на Дупница, няма да има кой да раздава в кметствата удостоверения и други важни документи при необходимост.
Не върви аз да хващам метлата и сам да си чистя канцелариите, категоричен е Бански, а и неговите колеги от останалите кметства в общината.
Заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев обясни днес, че ще се търси резервен вариант чрез преструктуриране на работата на наетите по програмата за временна заетост и като пример даде село Крайници, където има назначени 100 души.
Според селските кметове това в никакъв случай не ги удоволетворява, тъй като това били хора, които подпирали само лопатите и на които не може да се разчита.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети