Магическо огледало обяви война на интернет-търговията

DenNews.bg
13.03.2012
размер на текста:

Собственици на британски магазин залагат на магическо огледало, което да пробва дрехи вместо клиентите и по този начин да ги отърве от стреса. А очакваният ефект е привличането на повече клиенти на онлайн-магазините.
Виртуалната пробна позволява на пазаруващите да пробват дрехи, без да ги обличат с помощта на 58-инчов плазмен екран и камера с дълбочинно наблюдение. Новото устройство, което ще бъде показано в търговския център Трафорд в Манчестър, позволява на купувачите да пробват дрехи от различни магазини на едно място.

Така с помощта на 3D технология огледалото само ще налага различни дреги върху снимка в цял ръст на клиентите,, докато те се движат в горната част на огледалото. Сензори, улавящи движенията, и технология, подобна на тази при конзола за XBox игри, се използват, за да преценяват височината на клиента и разстоянието му от камерата.

Само с едно помахване на ръка пък купувачите имат възможността да променят размера на дрехите, докато постигнат желания от тях ефект. "Това е прекрасен начин да спестим пари и да позволим на клиентите да пробват голям брой облекла много бързо. Много е забавно да си част от момичешка група", казва маркетинг мениджъра на магазина Кели Да Силва Фернандес.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети