Годинова хвърли оставка заради заплахи и натиск

DenNews.bg
01.03.2012
размер на текста:

Заплахи и оказан натиск от страна на местната организация на ГЕРБ в Кюстендил, начело на която е бившият областен управител Любомир Анчев, доведе до оставката на изпълняващия длъжността губернатор Даниела Годинова.
Тя е депозирала оставката си до министър-председателя Бойко Борисов вчера.
Като основен мотив за решението си Годинова сочи, отправени заплахи и ултиматуми по повод решения на Общинския съвет в Кюстендил и техните оспорвания от областната администрация.
„Възпрепятствана съм да изпълнявам своите задължения поради открита конфронтация и натиск от страна на общинската организация на ГЕРБ- Кюстендил. Това се изразява в поредица от действия, уронващи моя личен авторитет и този на областна администрация. Отправяни
са ми заплахи и ултиматуми във връзка с осъществявания от мен контрол по законосъобразност на актовете на Общински
съвет- Кюстендил, когато те са приети с гласовете на общинските съветници на ГЕРБ, въпреки тяхната незаконосъобразност", обясни Годинова.
От общинската структура ГЕРБ-Кюстендил пък обявиха, че ще излязат с коментар след заседание на ръководството, но
което ще обсъдят въпроса.
Сред мотивите за оставката си Годинова посочи и това, че в Общинския съвет в Кюстендил се е създала коалиция между ГЕРБ и БСП, чиято цел е да се пречи на работата на кмета на общината Петър Паунов, избран от дясна коалиция.
Тя каза още, че е имало и натиск от страна на структурата в Кюстендил поста областен управител да бъде даден на кюстендилец, а на на човек, който членува в ГЕРБ-Дупница,
както Годинова.
Годинова изпълнява длъжността областен управител от края на ноември миналата година, когато правителството освободи областния управител Любомир Анчев във връзка с подадена от него молба, в която са посочени лични причини. Анчев пък е обвиняем по дело на окръжната прокуратурата за това, че е превишил властта и правата си и не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави за другиго облага на обща стойност 486 530, 79 лв., с която сума е могъл да бъде ощетен централния бюджет на България.
Не мога да продължа да наблюдавам как се уронва престижа на партия ГЕРБ. Член съм на партията и ще продължавам да бъда, но ще стоя далеч от политиката, обясни Годинова и добави, че е осъзнала, че под натиска на който е подложена не може да се работи, което е причина за оттеглянето й
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети