Двама италиански кметове дариха заплатите си на Гърция

DenNews.bg
01.03.2012
размер на текста:

Двама италиански кметове даряват заплатите си на Гърция, за да й помогнат да се справи с критичното си икономическо положение, информира БНР.
Заедно с това Марко Галди и Джовани Москатиело учредиха движението за солидарност "Голяма Гърция", а днес те ще се срещнат с министъра на вътрешните работи.

Решението ми може да се определи като биографично. Живял съм за малко в Гърция и имам много приятели, които ми разказваха за огромните трудности, с които се сблъскват ежедневно, заяви Галди. Той е 46-годишен преподавател в Юридическия факултет в Салерно и заплатата му на позицията на кмет е 1 100 евро месечно.

Джовани Москатиело подчерта, че това солидарно движение спрямо Гърция трябва да бъде подкрепена от всички, които се чувстват горди, че са италианци. Управлявалите Гърция през тези години във всички случаи са допуснали най-сериозните грешки, но и ние бихме били също толкова безотговорни, ако не ги подкрепим с всички възможни средства, защото тази страна е люлка на нашата цивилизация, заяви Москатиело. Месечната му заплата възлиза на 780 евро.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети