Капело остави Англия, искат Реднап да го замести

DenNews.bg
09.02.2012
размер на текста:

Фабио Капело вече не е национален селекционер на Англия. Италианецът хвърли оставка, а от ФА потвърдиха чрез съобщение, в което се казва, че специалистът напуска поста си с моментален ефект след спешни разговори с шефовете. Фабио Капело постави под съмнение бъдещето си, когато разкритикува решението на асоциацията да отнеме капитанската лента на Джон Тери. Към защитника на Челси имаше подозрения, че е обидил на расистка основа колегата си от Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд.
„Футболната асоциация може да потвърди, че Фабио Капело подаде оставка като селекционер на Англия. Това се случи след среща между шефа на ФА Дейвид Бърнстайн, генералният секретар Алекс Хорн и Фабио Капело на стадион „Уембли”.
Дискусията се съсредоточи около решението на ФА да вземе капитанската лента на Джон Тери и отговорът на Фабио Капело в ефира на италианска телевизия. В среща, продължила повече от един час, оставката на Фабио бе приета и той овакантява поста национален селекционер незабавно”, пише в съобщението на ФА.
На Острова пък веднага започваха да търсят заместник на италианеца, като най-спряганото име е това на мениджъра на Тотнъм Хари Реднап.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети