Морето върна тялото на мъж във Варна, глътна бургазлия

DenNews.bg
09.02.2012
размер на текста:

Морето и днес е опасно. Снимка: vesti.bg

Тялото на удавен мъж е извадено тази сутрин от морето в района на Рибарския плаж на крайбрежната алея във Варна, съобщиха от МВР.
По първоначални данни тялото е на мъж на около 40 г. На този етап не е установена самоличността му.
Млад мъж е бил погълнат от огромните вълни от Мостика в Морската градина в Бургас вчера към 18. 30 часа.
По данни на момиче, което било там по това време за да снима вълните, двамата се разминали към средата на Мостика, разменили реплики и след малко младият мъж изчезнал.
До момента тялото му не е открито. Все още не е ясно дали става дума за трагичен инцидент или за самоубийство.
Вчера властите в Бургас цял ден предупреждаваха да не се ходи на морския бряг заради силното вълнение, което заля Мостика и пътя към бургаските солници.
В момента няма кой да направи оглед на района около Мостика, тъй като бургаските водолази са изпратени да помагат след наводненията в Свиленград, информира БТА.
След вчерашния апокалипсис по Черноморието, днес за огромните вълни напомнят предимно разрушенията. Морето остава бурно, но много по-спокойно от вчера.
Бедственото положение в Поморие и Ахелой е отменено, тъй като е преценено, че няма опасност от нови наводнения.
По данни на областния управител на Бургас Константин Гребенаров по препоръка на министър Цветанов в най-скоро време ще започне изграждането на дигата в Ахелой. По думите на Гребенаров най-важната задача на местните власти е да убедят правителството да отпусне средства, за да започне изграждането на допълнителните съоръжения най-късно до есента.
Вятърът във Варна все още е силен. Пораженията по варненското крайбрежие са големи. На места е непроходимо за автомобили и опасно за пешеходци.
Няма бедстващи общини, но но има затворени второкласни и третокласни пътища, информира bTV.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети