ЧЕЗ за дискотеката в Дупница: Може да гасне токът, но някъде се давят хора

Десислава Панайотова-Янкова
08.02.2012
размер на текста:

Благодарете се, че при вас не е бедствие. Изгаснал ви е тока за няколко минути, и? Някъде се късат диги и хората се давят. Така пиарът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ отговори на въпроса каква е причината от понеделник в Дупница да има смущения на тока и прекъсване на захранването из целия град. Прекъсванията на електричеството започнаха от понеделник вечерта и стана обичайно явление и за тъмната и за светлата част на денонощието.
„Явно ви мързи да отворите сайта на ЧЕЗ и да видите за каква е причината за прекъсванията. Въобще знаете ли какво е положението в цялата страна, че да питате за прекъсвания от няколко минути? Проходимо ли е при вас. И да е, знаете ли какви села и участъци има”, каза по телефона пиарът Ангел Шопов. Помолен той да провери за такава информация на сайта, Шопов установи, че там не е вписано провеждането на планирани прекъсвания на електричеството в Дупница.
„Ако са ви изгорели компютрите елате да ви ги платим. Не мога да разбера какво толкова може да се случи от прекъсванията на електричеството”, чудеше се още Шопов.
Доста случаи обаче са доказали, че прекъсванията на тока и вариациите в напрежението са не само опасни за техниката, но превръщат камините и парните котли в бомби.
В края на краищата след проверка по системата на дружеството Шопов установи причината само за едно от прекъсванията на електричеството. „Днес е имало предаварийна ситуация на електропровод със средно напрежение. За да не се стигне до повреда колегите са направили превключване”, обясни той.
Дали другите смущения се дължат на пренатоварване или повреди така и не стана ясно.
Явно за да защитят имуществото си от „невинните” смущения на електричеството хората трябва не само да включат задължителното посещение на сайта на ЧЕЗ в ежедневните си задачи, но и да осигурят денонощна стража до камината и парното, за да избегнат инциденти. А по съвет на Шопов, ако случайно изгубите компютъра или телевизора си от смущенията-тичайте в ЧЕЗ за да ви го платят.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети