ГЕРБ дава 1 млн. лв. от субсидията си за Бисер

DenNews.bg
07.02.2012
размер на текста:

Снимка: БГНЕС

1 000 000 лева от държавната субсидия на ГЕРБ ще бъдат дарени за възстановяване на щетите и подпомагане на пострадалите в село Бисер.
Решението е взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър. "Средствата се отпускат с оглед на подпомагане и съпричастност към пострадалите", се посочва в съобщението. Сумата обаче няма да бъде предавана на Българския червен кръст или друга благотворителна организация, а разходването на парите ще бъде контролирано от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Междувременно близо 5 тона хранителни продукти и вода са доставени до момента в бедстващите райони в акция под наблюдението на Агенцията по безопасността на храните. Продуктите се приемат и разпределят в Областна дирекция по безопасност на храните в Хасково.
От пловдивски клон на верига хипермаркети в село Бисер за доставени над 3000 литра трапезна вода, 720 литра прясно мляко и над 2 тона храни, от които хляб, млечни продукти, консерви и други.
Производител на тестени продукти е доставил безвъзмездно един тон колбаси. Фирма за пилешки продукти е дарила и доставила над половин тон храни, от които хляб, пилешки колбаси и консерви.
Българска агенция по безопасност на храните и регионалните й дирекции продължават да приемат храни, хранителни продукти и вода от български производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети