Код „червено” в Кърджали и Смолян, 11 области в „оранжево”

dennews.bg
06.02.2012
размер на текста:

В 11 области на страната е обявен код оранжев за опасни метеорологични явления, а в областите Смолян и Кърджали е в сила "червен" код за опасност от наводнения. В общините Златоград и Неделино положението продължава да е бедствено, информира news.bg.
Край високите части на Смолян е навалял 20 - 25 см нов сняг, предаде БНР.
През изминалата нощ не са постъпили сигнали за инциденти. В бедстващите общини е обявен неучебен ден.
През нощта е отчетено понижаване на нивото на водата в р. Върбица и яз. Златоград.
Заради аварии на двата водопровода градът, където в продължение на денонощие паднаха 150 литра дъжд на квадратен метър, е без вода. Няма селища без електроснабдяване.
В община Неделино също няма вода и телефонни връзки. Там има и откъснати села с около 1000 души, където няма да е възможна доставката на стоки.
Продължаващият дъжд в Хасковска област доведе до повишаване нивата на реките в региона. Сериозно остава положението в село Динево, където са евакуирани хора от къщи в близост до реката, минаваща през селото.
По данни на Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" продължава непрекъснатото на наблюдение на нивото на язовир "Студен кладенец".
Хасково е сред критичните региони, които са под засиленото наблюдение на Гражданска защита и Пожарната заради продължаващия валеж и опасността от преливане на реките.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети