Сапарева баня счупи рекорд по медали в Боровец

Константин Соколов
03.02.2012
размер на текста:

Ски бегачите от Сапарева баня се представиха блестящо на Държавното първенство в Боровец. На надпреварата участваха общо 21 състезатели на ски клуб Паничище, които поставиха абсолютен рекорд по спечелени медали. Сапаревобанци завоюваха впечатляващите 30 отличия, от които 21 златни. Само отсъствието на носителя на световна купа „Тополино” Йордан Чучуганов, който е с националния отбор на Балканиадата в Маврово (Македония), лишиха отбора от Сапарева баня от още по-голям брой медали.
Със съществен принос за отличните резултати на ски клуб Паничище на държавното първенство бяха Николай Виячев (момчета старша възраст), Иван Пешков (момчета младша възраст) и Ванеса Емилова (момичета младша възраст), които завоюваха по 3 златни медала.

 

Така тримата затвърдиха силното си представяне за купа „Тополино” от преди 2 седмици. В щафетата пък ски бегачите от Сапарева баня изумиха специалисти и публика като спечелиха първите места във всички възрастови групи. За сериозния успех голяма заслуга имат и треньорите Райко Пенев, Илиян Пенев и Димчо Мицов, които водеха отбора от Сапарева баня на състезанието в Боровец.
„Такова нещо не се бе случвало. Спечелихме цели 30 медала, като от тях 21 са златни. Особено съм доволен от състезанието в щафетата, където победихме във всички възрастови групи и оставихме далеч зад нас представители на спортните училища. Това е страхотно постижание за нас”, не криеше радостта си Райко Пенев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети