Строгият Бойко: Или бонусите или поста

DenNews.bg
29.02.2012
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов опря в главата на администрацията ултиматум, според който висшите чиновници или трябва да се разделят с бонусите си, или ще се разделят с постовете си.
На министрите, заместник-министрите, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили допълнително стимулиране премиерът даде и избор как да се отърват от бонусите си. Те могат да бъдат върнати в държавната хазна или да бъдат дарени за благотворителност.
И защото всеки ултиматум има срок, поставената от Борисов крайна дата за размисъл е 2 март, до когато всички служители на администрацията трябва да са решили дали ще запазят бонусите си, или ще запазят работата си.
Премиерът се закани още, че в понеделник ще бъде готов със схема за промени в кабинета или директно ще уволнява служителите решили да запазят допълнителните възнахраждения.
Борисов обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.
В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.
"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.
Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".
Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.
След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.
Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година, пише dnes.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети