Младежки център ще бъде изграден в Дупница

dennews.bg
26.02.2012
размер на текста:

Меморандум за съвместни действия за изграждане на Младежки център в град Дупница подписаха кметът на Дупница Методи Чимев и председателят на сдружение "Партньори - Дупница" Николина Николова. Документът определя рамките на сътрудничеството между местната власт и неправителствената организация за осъществяване на Младежки център в Дупница според това какви са нагласите и очакванията на младите хора, тяхната визия за неговата структура, както и управлението и предоставянето на дейности, услуги и конкултации.

 

Всичко това е изложено в доклад, който е неразделна част от меморандума и бе изготвен на базата на резултатите от проведената с тази цел шестмесечна застъпническа кампания, подкрепена от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Институт "Отворено общество" - София в рамките на кампанията им "Овластяване на безвластните във време на криза". 85% от младите хора в нашата община заявяват, че имат нужда от Младежки център. Центърът трябва да осигурява неформално обучение по изкуства, езици и провеждане на граждански инициативи на младите хора до 25 години - показват данните от мащабно анкетно проучване, проведено от сдлужение "Партньори - Дупница" в рамките на кампанията. В него се включиха 370 млади хора на възраст от 13 до 25 години. Подкрепа на сътрудничеството за изграждане на Младежки център в град Дупница изказа и присъстващият на срещата председател на Постоянната комисия по образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности, международни отношение и връзки с неправителствени организации, г-н Иван Шопов. Той предложи на партньорите помощта си в усилията им за осигуряване на сграда за осъществяването на центъра,което е първата задача за решаване при осъществяването на идеята.Съпричастност и помощ за действията на партньорите по осъществяването на Младежки център в града ни заявиха г-жа Силвия Балинова, секретар на "Ротари клуб - Дупница" и председател на читалище "Зора 1858" в Дупница и г-н Емил Кастрев, председател на Младежкия консултативен съвет в града ни, партньор в рамките на кампанията.
Очаква се темата да бъде поставена за обсъждане в рамките на председателстваната от г-н Шопов постоянна комисия към местния парламент.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети