УЕФА взима лиценза на ЦСКА

DenNews.bg
23.02.2012
размер на текста:

ЦСКА е силно застрашен да не участва в европейските клубни турнири идната есен, дори да стане шампион на България не с 16, а с 60 точки преднина. УЕФА е поставила „червените” в мониторинг, следящ финансово неизрядните клубове и точно от тук идва сериозният проблем за „армейците”. От европейската футболна централата изискват становища от БФС как се управлява ЦСКА, като от октомври до сега е идвал човек на УЕФА, за да се запознае с делата на „червения” клуб, пише „7 дни спорт”.
Тревожното за собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов е, че клубът им към момента виси с твърде много разсрочени плащания, по които не издължава и стотинка. Подобна бе ситуацията с швейцарския Ксамакс Нюшател, за който нямаше прошка и бе изхвърлен при аматьорите.
Правилото на УЕФА е такова, че даден клуб не може да разсрочва на няколко пъти едни и същи задължения, да не прави никакви плащания и да получи лиценз. Именно това пък е практиката, която ръководството на ЦСКА прилага при взаимоотношенията си с НАП, на който „червените” дължат над 2 милиона лева.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети