Дупнишкият Гладиатор с 4 златни медала от Републиканското

Константин Соколов
20.02.2012
размер на текста:

Таекуондистите на СК Гладиатор се завърнаха с 4 златни и един бронзов медал от Републиканското първенство за мъже, юноши и девойки. Надпреварата се проведе в София, като дупничани участваха с 5-има състезатели, а всеки от тях спечели отличие.
Първото място при мъжете зае Теодор Георгиев, който доста уплаши съперниците си. Теодор трябваше да изиграе 4 срещи в категорията си, но 3-ма противници се отказаха да излезнат срещу него и така с една победа спечели златото. При юношите Валентин Крумов бе най-добър в своята категория и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Златен медал извоюва и Стефан Самарджиев, като това постижение му осигури място в националния отбор. Стефан ще участва на Световното първенство, което ще се проведе в Египет. Неговата съотборничка в Гладиатор Виктория Константинова пък стана републикански шампион при девойките. За Виктория предстои участие на силен турнир в Германия на 4 март, като ако там дупничанката се представи добре, ще получи покана за Световното първенство. Бронзът за Гладиатор от състезанието в София донесе Валентин Иванов, който се нареди 3-ти в своята категория при юношите.
Треньорът в дупнишкия клуб Христо Михалчев изрази съжаление, че двама от неговите възпитаници не можаха да участват на Държавното първенство в столицата. Кристиян Димитров и Георги Евтимов лекуват контузии и това им попречи да се пуснат на състезанието.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети