Общината обърна гръб на ОСК Марек, финансовият отчет скара клубовете с Арбова

Константин Соколов
17.02.2012
размер на текста:

Петя Арбова Снимки: dennews.bg

Финансовият отчет се превърна в ябълката на раздора по време на отчетно- изборното събрание на Обединен спортен клуб Марек. На събранието присъстваха 16 члена от общо 24, както и ръководителите на ОСК. То започна с отчет на дейността, който бе прочетен от изпълнителния директор Петя Арбова. Тук обаче се намеси представителят на клуба по таекуондо Гладиатор Христо Михалчев, който поиска от Арбова да бъде представен финансов отчет. „Искам да видя колко пари са отишли за заплати и екипировка по пера за всеки клуб. Интересува му кой спорт колко е получил през годината”, обърна се Михалчев. Той бе подкрепен от треньора по тенис на маса Любомир Ганчев, който постави и въпроса дали ОСК Марек има бъдеще в този си вид. Ганчев с право попита и защо на събранието не присъства представител на общинското ръководство. Петя Арбова заяви, че е уведомила председателя на ОбС Ивайло Константинов-Ивкони (собстсвеник на волейболния Марек-Юнион Ивкони), който обаче отговорил, че Община Дупница няма интерес да е в ОСК Марек. Относно финансовия отчет Арбова и председателя Явор Тодоров обясниха, че такава точка не присъства в дневния ред и ще бъде разгледан на следващо заседание. Арбова засегна и конфликта между нея и Христо Михалчев, за който dennews.bg писа, като бе категорична, че всичко е на личностна основа.


Тя обяви и че от бюджета на общината са заделени 224 000 лв. за спорт, като 84 000 лв ще отидат за ОСК Марек. Изпълнителният директор изтъкна и че ОСК не дължи никакви данъци и такси на държавата и че само от клубовете зависи как ще изразходват цитираните 84 000 лв. Самите клубове пък поискаха да разберат и как ще се финансира високото спортно майсторство, но така и не получиха ясен отговор. В крайна сметка отчета за дейността бе приет с 11 гласа „за” и 4 „против”. „Против” гласуваха представителите на СК Гладиатор, клуба по тенис на маса Марек Дигеста, клуба по бадминтон Победа и клуба по борба Дупница. От своя страна председателят на ОСК Марек Явор Тодоров официално си подаде оствката, след като преди месец стори това първо пред dennews.bg. Финансовият отчет пък ще бъде разгледан на извънредно общо събрание, което ще се проведе на 15 март. Тогава ще бъде прието ново ръководство, както и ще бъдат направени промени в устава.
Представителите на спортните клубове поискаха и спешна среща с общинското ръководство, на която да присъстват и хора от клубовете, които не членуват в ОСК Марек.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети