Нешева си тръгна от НЗОК по собствено желание

DenNews.bg
17.02.2012
размер на текста:

Снимка: TV7

Управителят на НЗОК д-р Нели Нешева напуска поста си. Това стана ясно от съобщение от пресцентъра на ГЕРБ. Нешева е подала оставка след среща с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.
В мотивите си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК.
Малко по-рано премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Нешева, а депутати от ГЕРБ започнаха процедура за това.
"Моля да бъда освободена от поста управител на Националната здравноосигурителна каса заради създалото се обществено напрежение в следствие на раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служителите и членовете на НЗОК. Не мога да остана на поста, който заемам, и заради негативните спекулации, появили се в следствие на ситуацията", се казва в оставката й, изпратена до председателя на НС Цецка Цачева.
Преди ден стана ясно, че Нешева е взела бонус от 12 000 лв., а чиновници около нея стимулиращи възнаграждения от по 3 000 и 5 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети