Нешева не иска големи гърди, ГЕРБ разбраха-голям пост

DenNews.bg
17.02.2012
размер на текста:

Обществената реакция след новината за раздадените бонуси в НЗОК превърна Нешева в дарител за благотворителност. Снимка: TV7

Истинска комедия се разигра около бонуса от 12 000 лв. взет от шефката на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева тази сутрин. При опит да се извини за арогантното си поведение към медии и пациенти вчера, в сутрешния блок на TV7 днес, тя го удари на женски плач от суета.
„Не искам тези гърди, не искам да съм подпухнала! Искам да съм слаба! Хора, аз качих 17 кг за 2 г. от стрес”, страдалчески вперила поглед към зрителите изплака Нешева.
Тя обясни още, че е пропуснала операция, заради ангажиментите си в службата. Благодарение на общественото недоволство срещу раздадените в НЗОК превръща Нешева в благодетел, стана ясно още днес.
„Бонусът от средствата за контролна дейност аз дарявам на благотворителна организация”, обяви тя.
Часове след телевизионната изява на Нешева стана ясно, че депутати от ГЕРБ обявиха, че ще поискат оставката й, информира БГНЕС.
Тази информация се коментира почти от всички народни представители. Нешева вчера даде специална пресконференция, за да отговори на обвиненията на депутата от СДС Димо Гяуров и уточни, че през 2011 г. е получила 12 500 лв. допълнително възнаграждение. Гяуров пък се отказа от първото си обвинение - че управителката на касата е взела над 30 000 лв бонус и се оправда, че била станала "техническа грешка".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети