Гърция се тресе от страх, че ЕС не я иска вече

dennews.bg
15.02.2012
размер на текста:


Трябва да кажем истината на гръцкия народ. Има много страни от Еврозоната, които вече не ни искат и затова трябва да ги убедим, че Гърция може да остане в нея, заяви днес гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос преди днешната си среща с президента Каролос Папуляс. Цитиран от „Франс прес” Венизелос подчертя, че страната му се намира на ръба на бръснача.
По време на срещата с гръцкия президент Королос Папуляс Венизелос обясни, че остават само няколко неразрешени проблема. По-късно днес в конферентна връзка с финансовите министри от Еврозоната, Гърция трябва да отговори на исканията на ЕС по отношение на бюджетната политика и обещанията за реформи.
Европейският съюз иска Атина да спести 325 милиона евро от бюджета, също така да получи писмени гаранции от коалицията, че реформите ще продължат да се прилагат и при други правителства.
Припомняме, че финансовите министри от Еврозоната отложиха решението си за отпускането на спасителния пакет от 130 милиарда евро за Гърция. То няма да бъде взето днес, както се очакваше, а на срещата им на 20 февруари, тъй като Атина не е изпълнила исканията.
Гърция отчаяно се нуждае от спасителния пакет, за да избегне банкрут

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети