Поредно заседание на делото срещу екскмета Дангов днес

DenNews.bg
14.02.2012
размер на текста:

За днес е насрочено поредното заседание по делото срещу екскемата на Дупница Първан Дангов, заведено от 17 общински съветници начело с бившия ОбС-шеф Явор Тодоров, за изказването, че Общинския съвет е частен.
Делото се точи вече трета година, но най-интересното до момента развитие се случи на последното заседание в средата на януари т.г., когато Явор Тодоров оттегли тъжбата си и се отказа от иска си срещу Дангов на стойност 10 000 лв.
До момента, чрез експертизи, бяха разкрити няколко договора на общински съветници в миналия мандат, които са работили за община Дупница, което е част от защитната теза на бившия кмет. Днес трябва да бъде представена справка за това дали Вергил Кацов, който и в момента е общински съветник, е имал договор с общината за доставка на хляб. Освен това трябва да стане ясно дали общинската съветничка Мария Попова е закупила помещение до ресторант „Рилски езера” в Дупница, а персонала на общинската болница е бил задължен да пазарува с ваучери в магазина на съветничката Емилия Червилова.

 

Очаквайте подробности за днешното заседание по-късно днес в dennews.bg
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети