На среднощно заседание спецсъдът остави в ареста групата на Стефан Бонев

dennews.bg
14.02.2012
размер на текста:

На заседание, което продължи до късно през нощта на 13-и срещу 14-и февруари, Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража" за групата на Стефан Бонев, информира news.bg.
На Стефан Александров Бонев е повдигнато обвинение за образуване на организирана престъпна група, по чл. 354а от Наказателния кодекс - за притежаване и разпространение на наркотици. Милен Иванов Даврански е привлечен като обвиняем за образуване и ръководене на престъпна наркогрупа.
Обвинения за участие в престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици, са повдигнати и на други 8 души. Това са Вселин Христов Христов, Веселин Димов Димитров, Христо Михайлов Ангелов, Светослав Димитров Костакев, Гочо Димитров Гочев, Даниел Ангелов Ангелов, Владислав Тодоров Георгиев, Любен Йорданов Стефанов.
Още един член на престъпната група също е получил мярка за неотклонение, но тя е домашен арест. Причината- „активното му съдействие като участник в организирана престъпна група, за разкриване дейсността на групата и извършените от нея престъпления".
Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд. Ако бъде подадена жалба, делото по нея ще бъде на 20-и февруари.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети