Кметски предписания заливат Напоителни системи-Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
13.02.2012
размер на текста:

Предписания от кметове за състоянието на напоителните канали заливат шефа на Напоителни системи-Дупница. Такова писмо е изпратено от кмета на Кочериново Иван Минков с предписание за незабавно отваряне на каналите към река Рилска, за да се премахне опасността от преливане на съоръженията при снеготопенето и наводняване на квартал „Завода’.
„Ние сме си свършили работата преди зимата. Всички канали са изчистени. Нямаме данни за паднали дървета и запушвания. А иначе сега всички кметове пращат писма за да си сигурни, че са си свършили работата и за успокоение да не стане бедствие”, коментира шефът на Напоителни системи-Дупница Санде Костадинов.
Според него няма повод за притеснение за състоянието на язовирите в региона и при топене на снежната покривка, която обещава високи води при покачване на температурите.
„Всички наши язовири се захранват от деривации и може да подаваме вода колкото преценим. Няма опасност да прелеят или да стане беля. В момента нивата са ниски, но и при покачване на водите не очаквам да има проблем”, обясни Костадинов.
Освен язовирите, Напоителни системи, се грижи за главните канали от напоителните системи и устиетата на реките.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети