„Рила Спорт” плаща 10 000 лв. за бербата в хижа „Скакавица”

Десислава Панайотова-Янкова
01.02.2012
размер на текста:

Фирма „Рила спорт”, собственик на лифта до Езерата и наемател на х. „Рилски езера” ще заплати 10 000 лв. на туристическо дружество „Рилски езера” за щетите нанесени на хижа „Скакавица” по време на договора за наем, с който частниците държаха базата от 2007 г.
Това гласи споразумение подписано между фирмата и дупнишкото дружество с което вече е финализирана процедурата за прехвърлянето на собствеността, което беше поискано от „Рила Спорт” в края на миналата година. Мотивът беше, че стопанисването на „Скакавица” не е изгодно за частниците.
Обезщетението се отнася за периода от август до януари, в който е установено, че от базата са изчезнали лампа за пречистване на водата, части от агрегата за електричество, газов бойлер и други. Освен това в сумата са включени разноските, които дружеството ще направи за извозването на купищата боклук задръстили хижата след „Рила Спорт”, обясни говорителят на ТД „Рилски езера” Елена Лозанова.
Тя съобщи още, че управител на „Скакавица” вече е назначен и това е хижарката на малката хижа Юлияна Терзийска.
Както писахме, „Рила спорт” поиска разтрогване на договора за наем на хижа „Скакавица”, който беше сключен през 2005 г. за 10-годишен период, заради липсата на финансови изгоди.
Това пък се оказа чудесен подарък за дружеството и туристите няколко месеца преди 90-годишния юбилей на първата хижа в България, който ще отбележим на 2 август.
Договорът беше подписан през 2005 г., но реално „Скакавица” беше взета от „Рила спорт” през 2007 г. Договорът беше подписан от бившия председател на ТД „Рилски езера”, както се оказва с доста неизгодни за дружеството клаузи. Месечният наем беше определен на 1200 лв. с ДДС.
За х. „Рилски езера”, която също беше отдадена под наем на „Рила спорт” в касата на туристическото дружество на месец влизат 1800 лв. без ДДС.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети