Студът взима жертви из цяла Европа

DenNews.bg
01.02.2012
размер на текста:

Студеното време взе поредни жертви из цяла Европа. Петима души за загинали в Полша, където в някои област термометрите отчетоха до -30 мрадуса. Наред с жертвите на студа са регистрирани близо 30 пострадали от повреди на отоплителни инсталации на въглища, а двама са загинали от натравяне с въглероден моноксид. От началото на студената вълна в Полша в петък са починали 20 души, главно бездомници. От ноември насам студът е отнел живота на общо 58 души, информира БГНЕС.
Един човек е загинал в Чехия. Той е 47-годишен бездомник, намерен замръзнал в град Карвина.
В Словакия студената вълна взе втора жертва тази година. Още 13 души починаха заради студа в Украйна през последните 24 часа, с което броят на жертвите на ледените температури, обхванали бившата съветска република, достигна 43 души. Това съобщи министерството на извънредните ситуации.
Сняг покри и Италия, а метеоролозите прогнозират, че тази седмица ще бъде най-студената в страната от 27 години насам. Лошото време наложи затварянето на отсечки от магистралата и затрудни движението в Болоня и Милано.
Метеоролозите прогнозират още сняг и по-ниски температури в идните дни, като в Алпите се очаква те да спаднат до минус 20 градуса по Целзий.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети