Вдигнаха заплатата на Радлев с 10%, но не било увеличение

DenNews.bg
07.12.2012
размер на текста:

Само съветниците от ГЕРБ не подкрепиха предложението за 10-те процента.

Заместник-председателят на Общински съвет-Бобов дол Валери Радлев ще получава от следващият месец заплата с 10% по-висока или близо 770 лв.
Въпреки че на пръв поглед Радлев получава увеличение на заплатата, според съпартийката му от БСП и вносител на докладната Елеонора Христова 10-те процента отгоре не са увеличение, а връщане на заплатата на първоначалното й ниво, предвидено от закона. При стъпването в длъжност доминираният от партия Лидер Общински съвет намали наследените от предишния мандат заплати с 10% като израз на добра воля и желание да не се натоварва бюджета на общината.
В посочените сега мотиви от Христова намалението тогава е било нещо като изпитателен срок за това как ще се справят общинските съветници с работата и дали ще си заслужат парите.
От самото начало пък ОбС-шефът Огнян Зарев се отказа от заплатата си на председател и работи на обществени начала.
Всички заплати бяха намалени с 10% в началото на мандата, после както знаете възнагражденията на съветниците бяха намалени с нови закон и смятам, че има резерв, за да увеличим заплатата на заместник-председателят, който е натоварен, а и видимо се справя добре щом има само две решения върнати от областния, е логиката на Христова.
Единствено против 10-те процента се обявиха и гласуваха съветниците от ГЕРБ, като според тях увеличението на фона на невъзможността да се изплащат социални помощи, включително и на онкоболни е липса на морал.
Самият Валери Радлев, чието възнаграждение ще подгони 1000 лв., след прибавяне на клас прослужено време, не коментира докладната, но направи опит да напусне сесията, за да не бъде обвинен в конфликт на интереси. Още не стигнал вратата обаче беше върнат от Зарев, за когото увеличението означава „някакви си 70 лв., които той заслужава”.
Интересен факт е, че основен мотив за промяната на заплатата на Радлев е това, че се справя с работата и има само две върнати решения, а на същата сесия бе гласувано и назначаването на правен консултант, които също ще следи дали протоколите са изрядни по закон. Както писахме, юрист към ОбС ще бъде съпругата на общинският съветник от партия Лидер в Дупница Кирил Попов, чиито работодател е Кирил Зарев, а водач на групата в Дупница е шефът на ТЕЦ „Бобов дол” Владимир Владимиров. Диана Попова обаче е категорична, че назначението и няма нищо с политиката. Тя изтъкна пред екипа ни, че има три висши образования и това е водещото в избора й, а не чия съпруга е.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети