Таекуондистите от Дупница се пускат в турнир на МВР

Константин Соколов
06.12.2012
размер на текста:

Дупнишкият СК Гладиатор ще участва в турнира “Млади приятели на полицията” през уикенда. Традиционната надпревара е под егидата на МВР и се провежда всяка година в зала “Универсиада” в София. В него участват състезатели от всички бойни спортове, като Дупница ще бъде представен от 15 таекуондисти на Гладиатор. Треньорът Христо Михалчев смята да използва турнира като един вид контролна среща и ще пусне юноши да премерят сили при мъжете, за да види възможностите им. “Ще използвам състезанието като контрола. За мен няма да е важно класирането, нито ще гоним спечелване на купата. Искам да видя състезателите ми дали имат сърце да участват в по-напечени сблъсъци”, заяви Михалчев. За 16 декември пък е насрочен коледен турнир по таекуондо в тренировъчната зала на “Арена Армеец”, като там треньорът ще заложи на деца и кадети.
Двама от най-изявените таекуондисти на Гладиатор Теодор Георгиев и Стефан Самарджиев пък са на лагер с националния ни отбор в Белмекен. Там са общо 7 национали, като Вероника Манова и Николина Левенова са бивши възпитанички на Гладиатор, а сега са част от софийския Херея.
Неприятната новина за дупнишкия отбор по таекуондо е финансовата криза, налегнала клуба. От Гладиатор имат закупени самолетни билети за състезание в Швеция, но участието им е под сериозен въпрос, заради финансови неуредици. Същото е положението и за Европейското клубно първенство в Гърция, където дупничани имат голям шанс за успех, но пътуването до южната ни съседка също едва ли ще може да се осъществи, поради същите причини.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети