Благо Георгиев: Искам в Реал Мадрид, но и Терек става

dennews.bg
06.12.2012
размер на текста:

Българската звезда на Терек Грозни Благой Георгиев обяви, че желае да остане в отбора, въпреки слуховете за трансфер в други тимове. Бившият играч на Славия разкрива пред сайта Sportbox.ru как се е стигнало до преминаването му в Русия и че би заменил Терек само с Реал Мадрид. „Когато към мен прояви интерес Терек, аз играех в България, така че преминаването ми в Русия бе голяма крачка напред. И малкото, което знаех за Терек, ми бе достатъчно, за да се реша. Сигурен съм, че за мен това бе правилният избор. Трудно ми е да кажа защо в Русия няма много български играчи. В България има много добри футболисти, виждате Захари Сираков и Георги Пеев в Амкар, Ивелин Попов в Кубан. Те са добри футболисти и мои приятели. С тях сме играли в националния отбор, и често си общуваме“, разказва Георгиев, цитиран от Гонг.
Нашенецът коментира и евентуален трансфер или продължаване на договора му с клуба от Грозни. „Все още не сме постигнали договорка за продължаването на моя контракт. Но аз искам да остана. За мен всичко е добре тук. Не мога да кажа нищо конкретно за други оферти. Ще говорим за бъдещето ми след последния мач от годината“, обяснява Благо Георгиев.
Българинът дава интересен отговор на въпрос къде си мечтае да заиграе: „Повечето футболисти искат да играят или в Барселона, или в Реал Мадрид. Бих си избрал второто. Но към настоящия момент, Терек ме устройва.“

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети