ВиК спря водата на Ликона за 15 000 лв. дълг, същата съдба чака още 15 фирми

Десислава Панайотова-Янкова
05.12.2012
размер на текста:

Водопроводът бе прекъснат от багер на ВиК.

Първите „изгорели” за водни сметки в Дупница се оказаха собствениците на лимонадената фабрика „Ликона”.
Багер на ВиК прекъсна днес водопровода към цеха по нареждане на управителя на ВиК Илия Илиев. Драстичната мярка се налага заради натрупано задължение от приблизително 15 000 лв. за повече от година и половина и липсата на какъвто и било отговор на поканите от страна на ВиК за погасяване на задълженията.
Най-вероятно дейността на фабриката ще бъде прекратена, тъй като водата е необходима за производството.
„Ликона” изразходва по около 600 кубика вода на месец, но плащания по фактури няма нито за по-стар период, нито за последните месеци.
„Разбирам че мярката е драстична и фабриката най-вероятно ще спре работа, но аз съм назначен да защитавам интересите на ВиК и общината. Не може да няма никаква заинтересованост от другата страна, а ние да плащаме ДДС-то на фактурите всеки месец, без да има постъпления по тях и да се трупат нови и нови сметки”, коментира Илиев.
Срещу лимонадената фабрика има заведено съдебно дело от ВиК, по което все още няма решение, но има насрочено заседание за края на месеца.
Наказателни багери на ВиК до дни ще се появят пред офисите на още 15 фирми, чиито имена обаче Илиев не пожела да спомене. Те ще станат ясни едва след като водоподаването им бъде спряно. Всички те обаче са уведомени и процедурите водещи до прекъсване на водата са спазени, уточни водният шеф.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети