ВиК-шефът актуализира списъка с длъжници заради гафа със Спешен център

Десислава Панайотова-Янкова
05.12.2012
размер на текста:

Недоразумението с непокритите от Спешен център сметки към ВиК-Дупница ще се окаже причината списъкът с длъжници към водното дружество най-сетне да бъде актуализиран. От години списъкът не е обновяван, макар искания за това да са депозирани от бивши управители. И при наличие на такова искане процедурата е удряла на камък щом влезе в деловодството на общината, тъй като за да бъде финализирана е нужно решение на принципала Общински съвет. Причината за това най-вероятно е че актуализацията ще изкара черно на бяло истината, че дружеството не може да събере огромна част от взиманията си, които пък са източник на крехката надежда за ударни постъпления в касата му.
Както писахме, Илиев обяви филиала на Спешен център сред големите длъжници към ВиК-с 3000 лв., по-късно шефът в Дупница д-р Величков обясни пред екипа ни, че това не е вярно и има само една неплатена фактура за около 54 лв.
„Извърших проверка и се оказа, че тези 3000 лв. фигурират в списъка, тъй като са били дължими към 2004 г., когато има и съдебно решение за тях. Оказва се обаче, че изпълнителният лист е изтекъл по давност и ние вече нямаме право да предявяваме претенции към сумата и съответно Спешен център не ги дължи към днешна дата. Точно заради такива случаи и заради факта, че има фирми, които са фалирали и няма как да платят задълженията си е нужна актуализация. Чух се с началника на Спешен център-Кюстендил д-р Георгиева и обясних, че става въпрос за недоразумение”, коментира Илия Илиев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети