Тръгва делото срещу гарда на братя Галеви Отвертката за потрошената кола на Очкова

Даниела Методиева
05.12.2012
размер на текста:

След като прокуратурата в Дупница внесе обвинителния акт срещу гарда на братя Галеви Николай Радев с прякора Отвертката, вече е факт и датата на първото заседание по делото. То е насрочено за 5-и февруари следващата година, когато Радев ще се изправи на подсъдимата скамейка като обвиняем за потрошената кола на съгражданката си Милена Очкова.
Разследването срещу Николай Радев започна на 28-и юли тази година по жалба на Милена Очкова. На тази дата по нейните твърдения в жалбата Отвертката засякъл с БМВ-то си Аудито й, потрошил го, а след това с кроше й причинил и сътресение на мозъка. Според потърпевшата до тази батална сцена се стигнало, след като тя се опитала предупреди 19-годишната му приятелка да се пази от него, защото я лъжел и унижавал, а бил женен.
Досъдебно производство бе образувано още същия ден от младши разследващ полицай при РУП гр. Дупница, на основание чл. 212, ал. 2 от НПК срещу неизвестен извършител, за това, че на 28.07.2012 г. около 20,30 ч. в гр. Дупница, на кръстовището на ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Жива вода“ е причинил средна телесна повреда (комоцио церебри) на Милена Лазарова Очкова от гр. Дупница – престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК., след което е потрошил и автомобила й. Милена Очкова веднага потърси съдействие и от главния прокурор, последва и проверка от магистрати от Специализираната прокуратура по преписката срещу Радев, но нарушения по хода на разследването не бяха открити.
Така след продължилото 3 месеца разследване, Районната прокуратура в Дупница внесе обвинителен акт в съда срещу гарда на братя Галеви Николай Радев- Отвертката за потрошената кола на съгражданката му Милена Очкова. За това, че Очкова е била и бита от Отвертката, прокуратурата не може да вземе отношение, тъй като става въпрос за нанасяне на лека телесна повреда и оттук нататък ако желае, тя ще трябва да търси правата си като частен тъжител.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети