Българската търсачка Napred.BG дава най-точните отговори в Интернет

DenNews.bg
05.12.2012
размер на текста:

Българската търсачка Napred.BG ще информира потребителите си за новините от Дупница и региона чрез DenNews.bg. Търсачката, създадена по нов начин се стреми да “разбере” желанието на търсещия и да го препрати директно към най-точния за него сайт. Това се случва само тогава, когато е ясно, че информацията може да бъде намерена на едно конкретно място в Интернет.
Така, когато потребителите търсят новини от Дупница, те ще бъдат препращани към DenNews.bg, а ако например потърсят Община Дупница, то ще бъдат прехвърлени към сайта на общината.

Основната полза за потребителите от подобно прехвърляне е, че така им се спестява преглеждането на нежелани реклами и манипулирани резултати. В последно време, най-големият проблем на всички интернет търсачки е справянето с оптимизатори, които познавайки принципите на търсачките “избутват” своите страници напред. Така, те получават посещения, въпреки че страниците им не носят реална полза на читателите.

Екипът на Napred.BG се справя с този проблем посредством редактори, които ръчно подреждат резултатите за повече от 70 000 от най-често търсените думи и фрази в България. Целта е тази база от данни скоро да надмине 100 000, което да помогне за още по-бързото и лесно намиране на информация.

Така, когато търсенето попада в тази база данни, търсачката ще прехвърля директно към желания сайт или ще предлага лист с най-добрите резултати. Ако търсенето не е сред предложените от базата данни, то тогава тя ще предлага лист с най-добрите резултати от други търсачки.

Друго предимство на Napred.BG е възможността за директно търсене през търсачката в някои от най-големите сайтове в мрежата. Така, през Napred.BG може да се търси информация от YouTube, Wikipedia, Zamunda, Twitter и много други.

Така, Napred.BG осигурява много възможности за търсене на едно място, а от днес към тях се добавят и новините на DenNews.bg.

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети