Започват Общ устройствен план, после ще мислят за регулацията на ромските квартали

DenNews.bg
21.12.2012
размер на текста:

Предложение за нов Общ устройствен план на Дупница ще внесе за разглеждане през януари кметът Методи Чимев, стана ясно при отговора му на питането на съветниците от ОДС ще бъдат ли включени в регулация росмките квартали.
Над година ще отнеме процедурата за нов ОУП, но след това ще бъде много лесно с кварталите, подчерта градоначалникът.
Както писахме, общинските съветници от ОДС настояват да започне процедура за узаконяване на ромските махали, защото това е единственото условия за изграждане на нужната инфраструктура там. За пилотен квартал за ПУП съветниците предлагат „Каваклия”, защото там над 30% от къщите имат нотариален акт.
„Проблемът не е само с „Каваклия”. По силата на новия закон, който влезе в сила през ноември месец, трябва да започнем процедура за нов Общ устройствен план на града до 6 месеца. Ще внеса предложението пред ОбС още през януари. Доколкото разбрах от архитекти обаче са нужни около 3 месеца за проучване и още до 9 месеца за изготвянето му. Това означава, че ще имаме нов ОУП в началото на 2014 г. и тогава ще започне изготвянето на Подробни устройствени планове на отделните квартали, което вече ще бъде лесно”, обясни Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети