Вдигнаха цената на три такси за шофьори

DenNews.bg
20.12.2012
размер на текста:

С от 1 лв. до 5 лв. се увеличават три такси по Закона за движение по пътищата, тъй като сегашният им минимален размер не съответства на извършените преки разходи. Актуализацията на Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси бе приета на правителственото заседание вчера.
След промените таксата за издаване или подмяна на контролен талон към свидетелството за управление става 2 лв., разрешението за временно движение на превозно средство – 7 лв. при 5 лв. досега, а за извършване на идентификация на ППС при регистрация извън определените за това места ще се събират 9 лв. вместо 4 лв.
С промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия бяха въведени нови услуги и с промените в тарифата се определя размерът на таксите за извършването им. Това са услугите по издаване на Европейски паспорт за огнестрелно оръжие, предварително писмено одобрение за придобиване на огнестрелно оръжие и боеприпаси в друга държава-членка и предварително писмено съгласие за транспортиране на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях от лица, пребиваващи на територията на друга държава-членка.
Също поради промяна в нормативната уредба се въвежда нова такса, свързана с разрешенията за търговци, извършващи дейности по пожарна безопасност – за издаване на разрешение на продукт за пожарогасене по отношение на гасителната му ефективност.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети