Автомобил отнесе две шивачки на пешеходна пътека в Дупница

DenNews.bg
19.12.2012
размер на текста:

Автомобил помете две жени на пешеходна пътека в Дупница. Инцидентът е станал към 7:30 часа тази сутрин на улица „Орлинска” при „Марена”.
61-годишната Веска Михайлова и 57-годишната Иванка Илиева, шивачки във фирма в района на бившата Тютюнева, са настанени в болница с комоцио и охлузвания.
Жените са пресичали, като се убедили, че автомобилите в едната лента са спрели, а колата в другата лента била далеч и има време да спре. Шофьорът на автомобила обаче не видял пресичащите жени и връхлетял върху тях. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, като той обяснил на служителите на КАТ, че не е забелязал пресичащите и затова не е спрял.
Трафикът по улица „Орлинска” е изключително натоварен в часовете, в които хората отиват и се връщат на работа. През летния сезон там има лежащи полицаи, които в момента са демонтирани.
Пешеходната пътека, където стана инцидента тази сутрин, е изключително натоварена, но често шофьорите не спират, за да дадат предимство на пешеходците. Само преди месеци при пресичане там пострада и друга жена.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети