Кръговото на Аракчийски мост наопаки на правилника за движение

DenNews.bg
18.12.2012
размер на текста:

Кръговото кръстовище на Аракчийски мост в Дупница е наопаки на правилника за движение по пътищата и създава предпоставка за инциденти, оплакват се граждани.
Само на това кръстовище не важи правилото, че автомобилът навлязъл в кръговото е с предимство. Знаци указват, че след като се навлезе в кръговото трябва шофьорът да спре и да изчака движещите се по главния път, т.е. автомобилите от и за Кюстендил от промишлената зона на Дупница.
Навикът от практиката и наученото от правилника води до много рискови ситуации, смятат шофьори, които често минават в района.
Кръстовището бе изградено през това лято от Областно пътно управление на два пъти, след като първоначално се оказа, че „островът” в центъра е прекалено голям и затруднява преминаването на тежкотоварните автомобили бе преправен.
Веднага след това бяха поставени и нови знаци, указващи движението по различен до момента и на практиката начин.
Според пътни полицаи шофьорите просто трябва да следят и спазват знаците, тъй като и новаците зад волана трябва да знаят, че се спазват именно конкретните табели.
Въпреки рисковете на това кръгово не са регистрирани повече инциденти от обичайната за кръстовища статистика, но пък писъците на спирачки и размахани ръце са ежедневие.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети