Сграда се срути в Русия, петима са погребани

DenNews.bg
14.12.2012
размер на текста:

Снимка: Ройтерс/Архив

Сграда, все още в строеж, се срути в Русия и погреба на място петима души, други 13 са пострадали. Инцидентът е станал в град Таганрог, Ростовска област, пише dnes.bg, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.
Според губернатора на Ростовска област Василий Голубьов смята, че трагедията е станала заради нарушена строителна технология на триетажната сграда.
Образувано е наказателно дело за "нарушаване правилата на безопасност при строителни работи, довели по непредпазливост до смърт на две или повече лица". Вече има задържани, в това число техническият ръководител на обекта и други отговорни лица. И възложителят, и изпълнителят са частни лица.
Очевидци пишат в градските форуми, че строежът бил по нова технология, с използването на пенополистирол, и рухнал до основи за 3 секунди. Сред руините останала да стърчи само една "тръба" от тухли - асансьорната шахта. Строителите вече работели по покрива и когато конструкцията рухнала, паднали отвисоко и били затрупани.
Разрешение за строеж било издадено през март за триетажна сграда, но според предварителната оценка на специалистите в момента на трагедията започвал да се строи четвърти етаж.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети