Като коледен подарък? Алексей Петров се прибира у дома

DenNews.bg
13.12.2012
размер на текста:

Мечтаният подарък за всеки арестант получи днес соченият за глава на „Октопод”-а Алексей Петров. Съдът промени мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-леката "домашен арест". Основната причина е заключението на медицинската експертиза, според която здравословното му състояние не позволява той да оставане зад решетките. Според медиците след рехабилитация и физиотерапия в болницата в Банкя, Петров се е подобрил, но 3-те вещи лица са категорични, че това е временно и трябва да му се осигури необходимото движение. Състоянието му не позволявало да лежи в килия и трябвало да е извън условията на арест, категорични са медиците.
Доктор Евгени Драганов обясни по време заседание по делото "Октопод", че когато Петров е постъпил в болницата, той се е оплакал от безсъние, главоболие, депресия. След проведените процедури сънят се е възстановил и той вече се чувствал емоционално стабилен, но заболяванията му били с хронично рецидивиращ ход. Според д-р Мая Русева оставането на Петров в ареста е „пълен абсурд”, а такъв била и идеята на прокуратурата периодично арестантът да бъде извеждан за провеждането на процедури по рехабилитация. Лекарят бе категоричен, че в затвора не може да се прави комплексна физкултурна програма, тъй като нямат необходимите специалисти.
Заболяванията на Алексей Петров са лечими, доколкото се води приличен начин на живот.
След като бяха изслушани специалистите, прокурори и адвокати влязоха в двучасов сблъсък за това трябва ли да се измени мярката или не и в крайна сметка бе решено той да бъде под домашен арест, пише БЛИЦ.
Делото срещу Алексей Петров бе заведено след операцията на МВР "Октопод" - една от знаковите при досегашното управление на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети