Масова кампания за чипиране на кучета започва в Бобов дол

DenNews.bg
13.12.2012
размер на текста:

Масова кампания за поставяне на чипове на домашните кучета започва в Бобов дол и селата. Все още тече разяснителната кампания и включването в списъците, което ще гарантира преференциална цена. Собствениците ще платят само 15 лв. за поставянето на чип, ваксинация срещу бяс, обезпаразитяването и издаването на паспорт, ако кучето няма такъв.
Това е възможно най-ниската цена, договорена от ветеринарните лекари от региона.
Самите ветеринари пък ще обикалят по селата, когато се наберат достатъчно домашни животни, а в Бобов дол обслужването също ще става по дати, които ще се определят след записването на желаещите.
Всъщност кампанията е не само полезна от гледна точка на това, че собствениците ще получат услугата на намалена цена, а и защото след кампанията ще започнат проверки и съответно тези, които не са чипирали кучетата си ще бъдат санкционирани по силата на закона и общинската наредба.
Наред с задължителното посещение при ветеринар собствениците на кучета трябва да заплатят и таксата, дължима към общината за отглеждане на куче, която е в размер на 5 лева за годината.
Мерките са са срещу безотговорното отношение към домашните животни и съответно прекъсване на постоянния прираст на бездомни животни, чиито източник са домашните животни без достатъчен контрол.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети