Дангов: Снегопочистването е пореден гаф на групата на съучениците

Независимост общински съветник обръща гръб на Методи Стойнев и Стоян Шишков, напуска „Коалиция за промяна”

Десислава Панайотова-Янкова
12.12.2012
размер на текста:

„Снегопочистването в общината е пореден гаф на групата на съучениците, които управляват от името на ГЕРБ в Дупница”, не сдържа коментара си независимият общински съветник Първан Дангов за 10-те „фатални” сантиметра сняг, по време на обявяването на друга новина. С днешна дата Дангов напуска „Коалиция за промяна”, групата съставена от „свободните електрони” в местния парламент. Освен Дангов е нея влизат Стоян Шушков и Методи Стойнев. Причина за решението на екскмета е кратка-в последно време започнало да му липсва думичката „промяна” в коалицията. Всъщност тя бе създадена, за да може общинските съветници, единствени представители на партиите си, съответно ДСБ и Атака, и независимия Дангов да участват в комисиите при определяне на дневния ред за сесии.
По-обстоятелствен обаче Дангов бе по темата за снегопочистването, не защото искал да се заяжда, а защото вчера станал свидел на няколко катастрофи и инциденти с пешеходци.
„Пред кабинета ми на ул. „Св. Иван Рилски” и ул. „Георги Икономов” линейка се удари в лека кола, хора падаха и ставаха. Съжалявам, че въпросната любима фирма на кмета, а очевидно и на председателя на ОбС, „Меридиан” изпусна положението. Не е грешка, когато се спънеш в един камък веднъж, лошо е когато се спънеш в един и същи камък два пъти”, коментира бившият кмет и пита дали джипката влязла в ролята на снегорин е „допусната от органите да извършва подобен вид дейност”.
„Никъде в света няма да видите на джип да се слага гребло и да бута сняг. Автомобилите за снегопочистване трябва да имат документ и да са сертифицирани за тази дейност”, казва Дангов и се надява някой „орган да се самозерира и да провери дали автопаркът на фирмата по снегопочистване отговаря на изискванията".
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети