Код „Снегорин”. Джип с гребло и трактори борят снега в Дупница

DenNews.bg
12.12.2012
размер на текста:

Код „Снегорин” вкара Дупница във филм, сякаш режисиран от Гай Ричи. Огромна част от града остава недостъпен за коли и пешеходци почти 24 часа, след като обилните валежи спряха.
И ако за малките улици претенциите са каприз, тъй като те така или иначе не влизат в графика за почистване, то други, видни за очите неща избиха нервите на дупничани.
„И вчера бях по пътищата и цял ден днес, но не видях никъде снегорин, т.е. машина, която отговаря на думата. Обикалят два-три трактора с гребла и един джип. И у дома да си седиш е ясно, че с такава мощност не можеш да изчистиш площада, камо ли улиците”, недоволства таксиметров шофьор. А те таксиджиите са храбри хора, доказали че не ги спира лесно нито пек, нито преспа.
„Вярно е, че стигаме и там, където не се стига, особено ако е повикана линейка, а тя не може да стигне, но вчера отказвахме на клиенти от... Градската градина!”, добавя негов колега.
Нормално, разговорите не само на пиаците в бяла Дупница са за почистването, но и на всякъде където са се събрали повече от един човек. И всеки вади своето доказателство за трагичното положение. „В София още снощи забравиха, че сняг е валял, а тук и да не вали ще стои до пролетта. Хвърляха пясък с един камион, но скоро изчезна и беше заменен с малък с няколко работника, които мятат пясък с лопати. Личи, че не се хвърля луга, защото ако има качествена луга, колите ще разбият снега, а както се вижда това не става. Но какво ли да искаме от момчето на фирмата, като с тези 100 000 лв. първо за луга ли да мисли, или за заплати на хората, или за гориво”, нарежда друг шофьор, отказал се от личната кола днес, въпреки че има солиден стаж зад волана.
Вчера заместник-кметът Крум Милев обясни, че 14 машини чистят пътищата, подкрепени от 55 работници за пешеходните зони.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети