Президентът награди кмета Иван Минков в кампанията „Зелена България”

Десислава Панайотова-Янкова
12.12.2012
размер на текста:

Иван Минков

Президентът Росен Плевнелиев награди лично кмета на Кочериново Иван Минков за приноса му към опазване на околната среда чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност.
В кампанията „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” с награди „Най-зелен град” бяха отличени шест града в шест категории, спрямо броя на населението.
Плевнелиев връчи лично наградите на кмета на София Йорданка Фандъкова и на Иван Минков, като градоначалниците на най-големия и най-малък град, постигнали значителни резултати в усвояването на евросредства за намаляване на емисиите парникови гозове и съответно мерки за намаляване на разхода на енергия.
Останалите градове, които са отличени тази година са Белене, Русе, Асеновград и Димитровград, като кметовете им бяха наградени от екоминистъра Нона Караджова и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Националната кампания „Зелена България” се провежда за втора поредна година.
Церемонията се състоя музея „Земята и хората” днес, 12.12, и започна точно в 12.12 часа.
Наградите "Зелен град" са част от кампанията на Дарик "Най-добрият град за живеене в България", които тази година се осъществяват съвместно с кампанията на екоминистерството "Зелена България".

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети