Екзекутираха прототипа на ТВ героя Декстър

DenNews.bg
12.12.2012
размер на текста:

Ексченгето убиец Мануел Пардо, прототип на персонажа на Декстър Морган от телевизионният сериал на Джейм Манос, бе екзекутиран тази нощ в американския щат Флорида.
56-годишният бивш служител на закона бе осъден за убийството на деветима, заподозрени за трафик на наркотици през 1986 г.
До последно адвокатите на Пардо настояваха за отмяна на смъртната присъда, като твърдяха, че клиентът им е душевно болен, но той е екзекутиран със смъртоносна инжекция.
Последните думи на Пардо така и не станаха достояние на присъстващите на екзекуцията репортери, заради неизправност на звуковата система. Все пак служители на затвора по-късно обявиха, че последните му думи били отправени към дъщеря му, на която казал, че я обича.
В писмо до медиите малко преди изпълнение на присъдата, Пардо обявил, че не е убил трите жените, но поема пълна отговорност за убийството на шестимата мъже. През годините на процеса обаче осъденият на смърт нито веднъж не се извини за стореното, като дори наричаше жертвите си „паразити, които нямат право на живот”, информира AP.
"Никога не съм навредил на жените. Поех вината, тъй като знаех, че съм обречен и няма никакво значение за мен, дали смъртните присъди ще са шест или девет. Но не искам това сега да тежи на съвестта ми, особено през последните няколко минути от живота, защото моята война е срещу мъже, които са били трафиканти на наркотици и никой друг!", казва в последното си писмото Пардо.
През 1988 г. по време на процеса Пардо поиска да му бъде разрешено да сложи край на живота си, защото е „войник, изпълнил мисията си”.
10 близки на жертвите са присъствали на екзекуцията. Те благодариха на щата, но смъртната присъда няма да прекрати болката им.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети