Силен вятър пречи за откриване на ски-сезона на Езерата

Десислава Панайотова-Янкова
11.12.2012
размер на текста:

Силен вятър ще забави за неопределено време откриването на ски-сезона на Рилски езера. Лошата шега на времето ще даде преднина на другите зимни курорти, които ще открият сезоните си през предстоящия уикенд.
И днес в района вали сняг, но силен вятър пречи за оформянето на подходяща покривка. Още преди седмица на Езерата валя обилно, но пак заради бурен вятър снегът е натрупан на преспи, оставяйки трасетата почти голи, обясниха от хижата.
Другият проблем е, че при силен вятър лифтът спира. И в момента съоръжението не работи и няма да бъде пуснато през целия ден. Около 40-те души, решили да празнуват 8-ми декември в новата хижа са изпитали предизвикателствата на лошото време и е трябвало да се качат пеша. По пътя също има образувани дълбоки преспи, но в голямата си част пелената е малко над 20 см.
От близо два часа сняг вали и над Паничище и Сапарева баня. Пътят до курорта се почиства от две машини, а в града и селата са излезли три трактора, обясни кметът Сашо Иванов. Пътищата са проходими при зимни условия. Веднага след спирането на снеговалежа има готовност за опесъчаване.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети